top of page

Els lladres de temps teletreballant

Sovint tenim la sensació que el dia se'ns fa curt, que no tenim prou temps per fer tot el què voldríem o hauríem de fer. Quan aquesta sensació la tenim a la feina és possible que ens acabi produint angoixa i bloqueig. El temps és el que és, però alguns mals hàbits en la gestió del temps pot ser que ens l'acabin reduint encara més: la desorganització, la procrastinació, les reunions virtuals poc productives, les interrupcions, les distraccions, una mala comunicació amb els companys, les aturades per realitzar alguna tasca de la llar, la cura d'infants o persones dependents, etc., són alguns dels lladres del temps més habituals.

Algunes de les solucions passen per respectar bé la diferenciació entre el temps de treball i el temps de descans, i deixar les feines de casa per fer durant les hores no laborals. En cas de tenir infants a càrrec o persones que necessiten atenció, caldrà pactar, si és possible, amb la parella, o altra persona, una distribució horària que permeti a tothom acomplir amb les obligacions pròpies. És important que el temps que es destini al teletreball estigui ben pautat, planificant aturades per estirar les cames i relaxar coll i esquena, i fer els àpats en horari saludable.

Es recomana, per potenciar la concentració, silenciar els dispositius mòbils, i desactivar els avisos de totes les aplicacions i correu electrònic, establint una hora concreta per atendre i respondre missatges, correus o trucades pendents. També cal treballar amb uns objectius concrets i temporalitzats, saber prioritzar les tasques clau de cada dia i realitzar les reunions amb l’ordre del dia preestablert prèviament. El primer pas per poder-hi fer front és la identificació dels propis lladres del temps i la determinació per canviar d’hàbits. En definitiva, es tracta d’una tasca personal, però també, en bona part dependrà de la cultura empresarial de l’organització on treballem, on caldrà afrontar-ho de forma col·lectiva.

foto: unsplash

#Teletreball #Confinament

Publicacions destacades
Encara no hi ha entrades en aquest idioma
Once posts are published, you’ll see them here.
Posts recents
Archive
Busca per tags
Encara no hi ha etiquetes.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page