top of page

Resultats del qüestionari R 3.0 Teletreball i Confinament.

Els resultats que presentem corresponen a les primeres organitzacions participants (entre la sisena i vuitena setmana de confinament), totes empreses de l'àmbit privat de mida mitjana, que destaquen per la qualitat de les seves polítiques de gestió de persones i de prevenció. La participació ha oscil·lat entre el 50% i 60%, que considerem molt adequada, tenint en compte les circumstàncies i la brevetat de les campanyes de comunicació. El perfil mitjà del participant és un home d'entre 36 i 55 anys, que viu en família amb fills, i les parelles no treballen fora de casa durant la situació de confinament. La majoria assenyala que disposa d'un espai de treball propi i diferenciat, i valora bé les condicions de treball, sent el mobiliari, cadires i taules, els aspectes pitjor valorats. Així mateix, més d'un 50% considera adequat l'equilibri entre el temps de treball i els descansos, amb les pauses i amb les exigències familiars i domèstiques. Els aspectes psicosocials més favorables són:

  • La claredat de les tasques a realitzar.

  • Rebre la informació adequada i necessària per a la realització de la feina, i sobre l'estat de la situació d'emergència.

  • L'intercanvi d'informació amb els companys.

  • L'accessibilitat i ajuda dels responsables.

  • La no acumulació de tasques.

Com oportunitat de millora, assenyalen que durant el confinament s'hauria de potenciar la formació en programes i eines col·laboratives. I pel que fa a l'impacte físic-emocional-cognitiu-conductual del confinament, entre un 30% i 35% manifesten preocupació per la situació actual i com pot afectar laboralment i aprecien majors nivells d'estrès. Així mateix, assenyalen que no han incrementat significativament el consum d'alcohol o tabac, ni han tingut problemes de son o canvis en els hàbits d'higiene o alimentaris. En les properes setmanes actualitzarem aquesta informació amb les noves organitzacions que estan utilitzant el qüestionari R 3.0 Teletreball i Confinament.

#inTIME #Eines #Teletreball #Confinament #Qüestionari

Publicacions destacades
Encara no hi ha entrades en aquest idioma
Once posts are published, you’ll see them here.
Posts recents
Archive
Busca per tags
Encara no hi ha etiquetes.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page